BAZ megyei csata az országos ralibajnoki címért

Megosztás

A miskolci Hadik András és Kertész Krisztián az országos ralibajnokság címvédője és ez a páros vezeti a 2021-es bajnokságot is, legfőbb kihívója azonban a megyén belülről érkezik: a sárospataki Csomós Miklós és Nagy Attila nyerte a múlt hétvégi Salgó Ralit Hadikék előtt, ezzel pedig a bajnoki tabellán is feljöttek a második helyre.

A 47. születésnapja felé igyekvő, már háromszoros abszolút bajnok Hadik és a 28. életévét éppen ezen a héten betöltő Csomós között alig 12 pont a távolság a hétfutamos bajnokság harmadik erőpróbáját követően, ami tovább csökkenhet, ha Csomósék megkapják a megérdemelt pluszpontokat amiatt, hogy az első futamon Turán Frigyes szabálytalan gumit használva előzte meg őket.

A küzdelem június végén a Mecsek Ralival folytatódik, ahol az eddigieknek megfelelően két világbajnok, a norvég Mads Ostberg és a cseh Jan Kopecky is ott lesz majd – a Salgó Ralin élete első abszolút győzelmét arató Csomósnak Kopecky egyébként gratulált, mint mondta, ő sehogy sem tudott olyan gyorsan menni, mint fiatal riválisa.

fotó: Csomós Miklós – Nagy Attila Facebook

Kapcsolódó cikkek